Νέο μήνυμα επείγουσας προειδοποίησης απέστειλε στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το κείμενο που μετέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: «COVID19: Από αύριο Δευτέρα στις 6:00 ΠΜ ισχύει αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με άδεια για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών ή για εργασία. Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς».

Το μήνυμα επαναλαμβάνεται και στα αγγλικά.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: Ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί

Τον διακόπτη της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας τράβηξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα φαινόμενα «ανυπακοής» στα μέτρα προστασίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους” ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι “Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την πλειοψηφία των Ελλήνων πολίτων που τηρούν τα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Κάνοντας για δεύτερη αναφορά στο παράδειγμα της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ταχύτητα μετάδοσης του ιού, αλλά και στο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για κάθε παράβαση της κυκλοφορίας στο εξής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, επιτρεπτή είναι η κυκλοφορία, πλην της εργασίας, για όσους:

– επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα.

– ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

– επιτρέπεται και η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα – Οι δηλώσεις των 5 υπουργών

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε