Καθημερινά επανεξετάζει και επικαιροποιεί η ΔΕΗ τα μέτρα πρόληψης και ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα καταστήματα της ΔΕΗ παραμένουν ανοικτά μόνο για τη λειτουργία των ταμείων και με ελεγχόμενη την πρσόλευσητων πελατών, για αποφυγή συνωστισμού. Οι πελάτες θα καταγράφονται κατά την είσοδό τους, ώστε σε περίπτωση κρούσματος να είναι δυνατή η ιχνηλάτησή τους.

Η ΔΕΗ συνιστά στους πελάτες της να προτιμούν την εξυπηρέτησή τους από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο https://www.dei.gr/contact, αλλά και τις ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ https://www.dei.gr/epayment.

Επιπλέον μέτρα και για τους εργαζόμενους 

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο, από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου 2020, οι σταθμοί παραγωγής και τα ορυχεία λειτουργούν με το προσωπικό, που έχει χαρακτηρισθεί ως κρίσιμο (προσωπικό βάρδιας και το απολύτως απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό). Το μη κρίσιμο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό παραμένει σε κατ’ οίκον επιφυλακή με άμεση ετοιμότητα ενεργοποίησης και εργασία από το σπίτι (όπου είναι εφικτό).

Τα εργοτάξια θα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό για την επίβλεψη του εργολάβου. Το λοιπό προσωπικό θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον επιφυλακή.

Το υπόλοιπο προσωπικό της εμπορίας θα χωριστεί σε δύο ομάδες, οι οποίες θα λειτουργούν εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον επιφυλακή ως εφεδρεία ή με τηλεργασία.

Στις επιτελικές κεντρικές υπηρεσίες, οι απολύτως κρίσιμες δραστηριότητες θα εξυπηρετούνται από δύο ομάδες προσωπικού σε ποσοστό 50% του συνόλου του προσωπικού, οι οποίες θα εργάζονται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό (μη κρίσιμων δραστηριοτήτων) θα παραμένει σε κατ’ οίκον επιφυλακή και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα εργάζεται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).

Ποσοστό 50% των στελεχών όλων των επιπέδων ανά Διεύθυνση, Κλάδο και Υπηρεσιακό κλιμάκιο θα παραμένει με εκ περιτροπής απασχόληση.

Η ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη της επιχειρησιακής της συνέχειας και της καθοριστικής συμβολής της στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών της.

Διαβάστε επίσης: 

Κρούσματα κορωνοϊού: Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν ακολουθήσουμε μοντέλο Κορέας, προειδοποιεί o καθηγητής Κουρέτας

Κορωνοϊός: «Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» επεσήμανε ο Πέτσας