Η Τυνησία, που είχε ήδη κλείσει τα θαλάσσια σύνορά της, ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροπορικών και χερσαίων συνόρων της, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η αυστηροποίηση των περιορισμών που αποφασίστηκαν την Παρασκευή ανακοινώθηκε αργά σήμερα από τον πρωθυπουργό Ελίες Φαχφάχ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ενώ η χώρα έχει ανακοινώσει 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

Αρκετοί χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Τυνησία, ειδικά στο νησί Τζέρμπα, μετά τις πολυάριθμες ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κατάσταση ήταν τεταμένη σήμερα στο αεροδρόμιο της Τύνιδας, καθώς οι πληροφορίες έφταναν με το σταγονόμετρο.

«Έχουν σχεδιαστεί τριάντα ειδικές πτήσεις», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης, σύμφωνα με τον οποίο 5.000 τουρίστες έχουν φύγει και περίπου άλλοι τόσοι αναμένεται να φύγουν εντός 48 ωρών.

Από την Τετάρτη θα απαγορεύονται επίσης συναθροίσεις σε χαμάμ, αγορές, ενώ οι εργασίες θα πρέπει να οργανώνονται σε δύο ωράρια των πέντε ωρών το καθένα, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση των μέσων μεταφοράς.

Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες έχουν ακυρωθεί.

Οι μαζικές προσευχές έχουν ήδη ακυρωθεί, ενώ τα σχολεία, τα οποία έκλεισαν λίγες μέρες πριν από την έναρξη των διακοπών, δεν θα ξανανοίξουν πριν από τις 28 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Επιπλέον 349 θάνατοι και 3.233 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία της νόσου από ΗΠΑ και Γαλλία