«Η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κάνουμε έκκληση σε όλους: Είναι σημαντικό να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού αυτό το χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα γυμναστήρια και να συνωστιζόμαστε στις παραλίες ή στις ουρές των supermarkets. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερο το σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στα περιστατικά, τα οποία θα χρειαστεί πραγματικά να νοσηλευτούν. Και αυτά είναι οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Γι’ αυτό μένουμε τώρα στο σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Ant1.

Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, «υπάρχουν και άλλοι τομείς της οικονομίας για να κλείσουμε».

Έτοιμη για νέα μέτρα είναι η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά «τα μέτρα από εδώ και πέρα είναι σε δύο κατευθύνσεις: θα συνεχίσουμε να «κλείνουμε» τομείς της οικονομίας, υπάρχει σκέψη ακόμη και για τα εμπορικά καταστήματα και για ότι άλλο χρειαστεί.

Για τη στήριξη της οικονομίας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «υπάρχει μια κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Eurogroup και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Δηλαδή, να ρίξουν αρκετά χρήματα για να ενισχύσουν τη ρευστότητα της οικονομίας που πλήττεται λόγω χαμηλής ζήτησης και να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας». «Ελπίζω ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και την Τρίτη θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης, ο κ. Πέτσας είπε ότι το ύψος θα ανέλθει σε κάποια δισεκατομμύρια, λέγοντας ότι «ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ένα ταμειακό διαθέσιμο που πρέπει, εκτός από την στήριξη της Υγείας, να διατεθεί κατά περίπτωση, όπου υπάρχει ανάγκη».

«Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και αν η διαταραχή στην οικονομία είναι μεγάλη, να πέσουν και οι στόχοι. Είναι διττός, λοιπόν, ο στόχος μας» σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί. «Συζητούμε καθημερινά όλη την εξέλιξη στην αγορά και περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα κάνουμε όποια παρέμβαση χρειαστεί» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για μεταμοσχευμένους

Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» των τεσσάρων θυμάτων