Επαναλειτουργεί από σήμερα το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, της Πάτρας, που είχε αναστείλει τη λειτουργία του από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, 9 Ιουλίου, λόγω των ζημιών από την πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η επαναλειτουργία του νοσοκομείου από σήμερα το πρωί δεν είναι μόνο ένα μικρό θαύμα, αλλά είναι και το αποτέλεσμα μίας συντονισμένης δουλειάς που γίνεται από τον υπουργό Υγείας, την Υγειονομική Περιφέρεια, τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι στη βάση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Κατά συνέπεια, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Ασπασία Ρηγοπούλου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν αυτές τις δύο μέρες και να πω ότι είμαστε πανέτοιμοι για την υποδοχή των μικρών ασθενών, ώστε να τους παράσχουμε την ανάλογη φροντίδα που χρειάζονται», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καρβέλης, «ήδη έχουν επιστρέψει στο “Καραμανδάνειο” τα παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας».

Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη το εφημερείο, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, αφού έχει ήδη βρεθεί άλλος χώρος εντός του νοσοκομείου που θα φιλοξενήσει τους γιατρούς, οι οποίοι εφημερεύουν».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μέσα στο πλαίσιο των εργασιών που θα γίνουν για τα νέα χειρουργεία του παιδιατρικού νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί και η επισκευή του εφημερείου».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι – Έως πότε θα διαρκέσει

Τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες: Οι πρώτες βοήθειες – Τι να προσέξετε