Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023 στους τομείς ESG [Περιβάλλον (Environment), Κοινωνία (Society) και Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance)], όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση Novartis in Society Integrated Report.

Τα κριτήρια ESG βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων της Novartis, με στόχο τη δημιουργία αξίας στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων. Στην Έκθεση αναλύονται οι δεσμεύσεις, οι στόχοι και οι επιδόσεις της εταιρείας σε δείκτες ESG για το 2023, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την εταιρική κουλτούρα.

Η διαφορετικότητα τροφοδοτεί την καινοτομία

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Υποστηρίζοντας ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας που εκτιμά τη διαφορετικότητα, την καινοτομία και την δημιουργικότητα, η Novartis στοχεύει στην απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων της προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την ιατρική πρακτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, η Novartis έχει πετύχει ισότητα στις αμοιβές και ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις, με το 48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης (σε σχέση με 47% το 2022) να καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο

Με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα να συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία, η Novartis θέτει ως βασική προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της. Η Έκθεση αποτυπώνει πως το 2023 η εταιρεία παρέμεινε συνεπής στις δεσμεύσεις της, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 63%, τα απόβλητα κατά 66% και την κατανάλωση νερού κατά 50%.

Καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα

Τέλος, η εταιρεία ενέτεινε τις προσπάθειες της για να προωθήσει μια εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο την ακεραιότητα, την ηθική και τις ισχυρές αξίες, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και μειώνοντας τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους σε όλη την αλυσίδα αξίας. Το 2023, το 97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, ενώ το 100% των νέων επιλέξιμων προμηθευτών, αξιολογήθηκε με εξωτερικό συνεργάτη στο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνων.

Η πλήρης Έκθεση είναι διαθέσιμη στον παγκόσμιο ιστότοπο της Novartis.

Ειδήσεις σήμερα:

Διοικητές ΕΣΥ: Περιμένουν sms για την συνέντευξη – Τα SOS θέματα και το δύσκολο «άριστα»

«Γλίτωσα μία ολόκληρη ημέρα ταλαιπωρίας» – Πώς οι θεραπείες στο σπίτι αλλάζουν τη ζωή των καρκινοπαθών

Ποιος ιός έριξε στο κρεβάτι τους εργαζόμενους του ΕΣΥ – Μελέτη σε 4 νοσοκομεία απαντά