Ανακοίνωση για την απόφαση κλεισίματος της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σύρου εξέδωσε η διοίκηση απαντώντας στις αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες το νοσοκομείο ουσιαστικά δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί για δυο μήνες τα περιστατικά , με μόνη διέξοδο σε πολλές περιπτώσεις να αποτελούν οι αεροδιακομιδές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Σύρου, έχει προβλεφθεί η μετακίνηση των κλινών της παθολογικής κλινικής σε άλλες κλινικές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου Σύρου αναφέρει :

«1. Το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» το πρώτο ιδρυθέν νοσοκομείο της ελεύθερης Ελλάδος, επιλέχθηκε να αναβαθμίσει τις κτηριακές του εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η παραπάνω χρηματοδότηση άνω των 900.000 ευρώ προβλέπει την δημιουργία καινούργιων μπάνιων στους θαλάμους νοσηλείας καθώς και εργασίες τοιχοποιίας, τοποθέτηση καινούργιων πατωμάτων και οροφών.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που διαδραματίζονται στο ίδρυμά μας, που μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου ( θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, τοποθέτηση ηλεκτρικών συσσωρευτών ) που έχει προγραμματισθεί και δημοπρατηθεί ( κόστος 5.000.000ευρώ) θα αλλάξει ριζικά το νοσοκομείο μας δίνοντας στους πολίτες των Κυκλάδων, αλλά και των τουριστών που μας επισκέπτονται ένα σύγχρονο, αξιόπιστο με πράσινο αποτύπωμα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.

2. Για να επιτελεστούν όλες οι παραπάνω εργασίες εξασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια, αλλά και την ηρεμία των ασθενών μας, η Διοίκηση μετά από συνάντηση που υπήρξε με όλους τους Διευθυντές κλινικών αποφάσισε την μετακίνηση των είκοσι οκτώ (28) κρεβατιών της παθολογικής κλινικής σε χώρους που στεγάζονται άλλες κλινικές (Χειρουργική, Μαιευτική, Παιδιατρική) καθώς και την δημιουργία θαλάμων νοσηλείας σε υφιστάμενος χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας θάλαμος νοσηλείας ( οξυγόνο, κενό αέρος).

Με αυτό τον τρόπο την Δευτέρα 17.06.2024 με την έναρξη των εργασιών όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς της παθολογικής κλινικής σε σύνολο είκοσι τρεις (23) είχαν μεταφερθεί σε κατάλληλες κλίνες.

3. Οι θάλαμοι νοσηλείας της καρδιολογική κλινική δεν έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους τοποθέτηση αφού καταλαμβάνουν χώρο στην πτέρυγα που δεν γίνονται εργασίες ενώ οι στεφανιαία μονάδα (3 κρεβάτια ) έχει μεταφερθεί αυτούσια μαζί με όλο τον εξοπλισμό της (αναπνευστήρες, monitoring, κρεβάτια) σε κατάλληλο χώρο, χωρίς να υποστεί καμία μείωση κλινών ή διακοπή λειτουργείας.

4. Η δυναμικότητα του νοσοκομείο μαζί με την ακούραστη στήριξη της πλειονότητας των εργαζομένων του νοσοκομείου (Τεχνικό, Διοικητικό, Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό), που έχουν ενστερνισθεί την αλλαγή που θα προσδώσουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες εργασίες στο Νοσοκομείο μας ,δουλεύει για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Λυπόμαστε που υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο… Ευτυχώς είναι μειονότητα.
Η πλειοψηφία ζητά, θέλει και θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης: 

Θρομβώσεις: Το δημοφιλές γλυκαντικό που συνδέεται με αύξηση του κινδύνου – Πού περιέχεται

Δάγκειος πυρετός: Αυξημένος κίνδυνος στη νότια και ανατολική Ευρώπη, λόγω κλιματικής αλλαγής

Παιδική παχυσαρκία: Αυξάνει τις περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2