Αύξηση της κυκλοφορίας κορωνοϊού καταγράφεται στη χώρα όπως μαρτυρούν οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες». Οι εισαγωγές ασθενών με σοβαρή λοίμωξη covid και οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές απεικονίζουν ένα δυνατό, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δίμηνο, κύμα κορωνοϊού. Τα συνολικά δεδομένα διαμορφώνουν μία ήπια και διαχειρίσιμη εικόνα, παρά τις εξάρσεις και τις υφέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr οι ασθενείς με covid σε κλινικές αλλά και σε Μονάδες έχουν φθάσει τους 140, έναντι των 81 που νοσηλεύονταν στις αρχές Απριλίου. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση στις νοσηλείες κατά 42%.

Ανοδική είναι η τάση και στις εισαγωγές νέων ασθενών. Το περασμένο 24ωρο έγιναν 31 εισαγωγές σοβαρών περιστατικών, αριθμός που κινείται σε αυτά τα επίπεδα ουσιαστικά μετά το Πάσχα.

Το αμέσως προηγούμενο κύμα κορωνοϊού είχε καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο, και η αποδρομή της επιδημίας είχε αποτυπωθεί στα στοιχεία του Μαρτίου, όπου ο αριθμός των εισαγωγών ήταν πολύ χαμηλός, γύρω στις 10 με 14 ημερησίως.

Ενώ υπήρξε και ημερομηνία κομβική με μονοψήφιο αριθμό εισαγωγών σε όλη την επικράτεια. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου οι εισαγωγές ασθενών με covid ήταν μετρημένες… στα δάχτυλα των χεριών και έγιναν στα εξής νοσοκομεία: «Σισμανόγλειο» (ένας ασθενής), «Τζάνειο» (ένας ασθενής), Νοσοκομείο Σερρών (ένας ασθενής), Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (δύο ασθενείς), Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» (ένας ασθενής), Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» (ένας ασθενής).

Όπως προκύπτει, μέσα στο δίμηνο αυτό οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με covid σταδιακά έχουν τετραπλασιαστεί, αποτυπώνοντας τη χαμηλή ανοσία των ευάλωτων και των ηλικιωμένων που κατά κύριο λόγο νοσούν πιο βαριά και χρειάζονται νοσηλεία.

Θριάσιο, Αττικόν, Ευαγγελισμός, Σωτηρία αποτελούν τα νοσοκομεία που υποδέχονται και νοσηλεύουν τους περισσότερους ασθενείς στην Αττική. Μονοψήφιοι αριθμοί ασθενών καταγράφονται στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, με εξαίρεση για χθες τουλάχιστον στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι νοσηλευόμενοι ήταν 17.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο νοσοκομείο της Αττικής ολοκλήρωσε εφημερία χωρίς εισαγωγές Covid – Για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια

Κορωνοϊός: Τα νοσοκομεία που κατέγραψαν τους περισσότερους θανάτους – Ποιο είναι στην κορυφή της λίστας

«FLiRTάρουμε» με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού – Πόσο μας απειλούν οι νέες υποπαραλλαγές FLiRT