Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στο προάστιο Bagsværd της Κοπεγχάγης, τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση η εταιρία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο, στις εγκαταστάσεις της Novo Nordisk στο Bagsværd στη Δανία. «Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ένα παρακείμενο κτίριο γραφείων, το οποίο υπέστη ζημιές όμως πλέον είναι υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο καπνός δεν ήταν τοξικός και η φωτιά δεν αφορά σε εγκαταστάσεις παραγωγής. Η πυροσβεστική θα παραμείνει στο χώρο για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Οι δραστηριότητες στην πληγείσα περιοχή αναμένεται να επανέλθουν αύριο. Η Novo Nordisk διαθέτει πολλά κτίρια γραφείων στο Bagsværd, με το κεντρικό κτίριο να μην επηρεάζεται από την πυρκαγιά» διευκρινίζεται.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Novo Nordisk. Συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για την διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς και για να διασφαλίσουμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για το μέλλον» καταλήγει η φαρμακευτική εταιρία.