Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», ακολουθώντας πιστά τις αρχές και τις αξίες της Ιδρύτριας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για προσφορά και αλληλεγγύη, και την φετινή χρονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας «δέματα αγάπης» με είδη πρώτης ανάγκης και αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αποστολές αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι και ειδών πρώτης ανάγκης στην Ι. Μητρόπολη Νικαίας, τα οποία μοιράστηκαν σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε θερμά για την «πολυετή αγάπη και τη σημαντική προσφορά που ξεκίνησε από την αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και συνεχίζεται μέσα από το Ίδρυμά της».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς με την Ελένη Σαμαρά, τη Νίνα Βλάχου και εργαζομένους στον Δήμο Κηφισιάς

Στις Δομές Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για 250 οικονομικά αδυνάμους συνάνθρωπους μας. Ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ευχαρίστησε θερμά για τη διαχρονική στήριξη την οποία πάντοτε απλόχερα προσέφερε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και συνεχίζεται σταθερά μέσα από το Ίδρυμα της.

Δέματα με αγαθά για το Πασχαλινό τραπέζι και τρόφιμα μακράς διαρκείας εστάλησαν και στον Δήμο Κηφισιάς για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κύριος Βασίλης Ξυπολυτάς, με αφορμή την παράδοση των δεμάτων, δήλωσε: ««Θα ήθελα να εκφράσω για ακόμα μία φορά τις θερμές μου ευχαριστίες προς το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ για την έμπρακτη υποστήριξη και την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με τα πακέτα προσφοράς του θα βοηθήσουμε 500 συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση την κοινωνικής συνδρομής του Δήμου μας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι με τη συνεργασία μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ θερμά για την σημαντική προσφορά σας!».

Τέλος, καύσιμα για την μετακίνηση των οχημάτων που μοιράζουν καθημερινά συσσίτια σε άπορους συνανθρώπους μας σε 85 ορεινά χωριά των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου εστάλησαν στην Ι. Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.