«Η μεγαλύτερή μας αγωνία είναι να βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακό τους», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη.

Από την άλλη μεριά, ο υπουργός υγείας είπε ότι εάν τα Ογκολογικά Συμβούλια στα Νοσοκομεία βρίσκονταν εν πλήρη λειτουργία, τότε τα ¾ των ογκολογικών φαρμάκων δεν θα έπαιρναν έγκριση, αλλά θα κόβονταν από το Ογκολογικό Συμβούλιο.

«Η μεγαλύτερη μου αγωνία είναι να βρίσκουν οι ασθενείς τα φάρμακα τους. Εάν δεν ελεγχθεί το clawback, δεν θα βρίσκει ο κάθε ασθενής που έχει ανάγκη το φάρμακό του. Οι επιτροπές αυτό τον στόχο έχουν, να μην αφήσουν κανένα ασθενή χωρίς το φάρμακό του», είπε ο Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΠΕΦ στην Τρίπολη σήμερα, Σάββατο με θέμα: «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας». Η εκδήλωση πραγματοποίθηκε στο Ωδείο της Τρίπολης.

Σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις φαρμάκων, ο υπουργός υγείας είπε ότι η Ελλάδα δεν «έμεινε από φάρμακα» ούτε στην περίοδο της πανδημίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «ένας κύριος λόγος έλλειψης φαρμάκων είναι οι χαμηλές τους τιμές». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είναι λανθασμένη η πολιτική που ακολουθείται στις τιμές των φθηνών φαρμάκων στην Ελλάδα και ότι τα ¾ των ελλείψεων οφείλονται στην τιμή των φθηνών φαρμάκων.

Προανήγγειλε, δε, ότι όλη αυτή η πολιτική θα αλλάξει, καθώς, χάρη στην συνέχιση του clawback, «θα έχουμε τα φάρμακα που θέλουμε όταν τα θέλουμε».