Οι γονείς πρέπει πρώτοι εκείνοι να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους με το κινητό τηλέφωνο πριν το απαγορεύσουν στα παιδιά τους λέει η Αγγλίδα επίτροπος που ασχολείται με θέματα παιδιών.

Η Dame Rachel de Souza απευθυνόμενη στους βουλευτές της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Κογκρέσου είπε ότι ορισμένοι γονείς χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μπροστά στα παιδιά κατά τη διάρκεια του φαγητού και «κάνουν scrolling κατά τη διάρκεια της νύχτας» με «εντελώς ανεξέλεγκτο τρόπο».

«Δεν γίνεται να βλέπουμε γονείς με παιδιά να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους την ώρα του δείπνου και να τους λέμε “θα το σου το απαγορεύσω” και στη συνέχεια να κάνουμε scrolling μέσα στη νύχτα. Χρειαζόμαστε πραγματικά γονείς και ενήλικες σε αυτή τη χώρα για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για τους δικούς μας εθισμούς».

Τα σχόλιά της έρχονται μετά τις οδηγίες που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της Αγγλίας, που στόχο έχουν να σταματήσει η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Dame Rachel είπε στους βουλευτές ότι οι νέοι έβλεπαν «φρικτά πράγματα» στο διαδίκτυο και θα ήθελαν να μπορούν να μιλήσουν στους γονείς τους γι’ αυτά.

«Νομίζω ότι ως γονείς πρέπει να προσέξουμε και τις δικές μας συμπεριφορές. Για παράδειγμα η απαγόρευση χρήσης κινητού στην κρεβατοκάμαρα είναι μια καλή συμβουλή».