Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για το προϊόν OCUVIT, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την εξάλειψη της φλεγμονής των ματιών, την ξηροφθαλμία, την αποκατάσταση της όρασης κ.α.

Ωστόσο, το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Το OCUVIT διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως www.ypyp-fit.gr και www.harmoniqhealth.com, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται τα στοιχεία τους, ή την εταιρεία που έχει τη νόμιμη κυκλοφορία του προϊόντος.

Το σκεύασμα ουδεμία σχέση έχει με τα συμπληρώματα διατροφής της εταιρίας Bausch+Lomb, «OCUVITE Complete», «OCUVITE Lutein Premium», και «OCUVITE Lutein FORTE» που διακινούνται στην ελληνική αγορά από την BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Μον. Α.Ε. τα οποία είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το OCUVIT, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.