Το πιο φωτεινό και πιο ελπιδοφόρο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το Δέντρο των Ευχών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», γεμάτο με τις ευχές των παιδιών που νοσηλεύονται και των γονιών τους, φωταγωγήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, από την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κύριο Μανώλη Παπασάββα.

Το τεχνητό χιόνι που έπεφτε στον προαύλιο χώρο, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα, οι παραδοσιακοί χοροί και τα κάλαντα που έψαλαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας «Κ. Κανάρης» δημιουργούσαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα αισιοδοξίας που χάρισε δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις άγιες ημέρες.

«Ευχές από την καρδιά μου για Υγεία και Αγάπη σε όλα τα παιδιά» έγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη στο στολίδι της, που τοποθετήθηκε στο κέντρο του Δέντρου των Ευχών μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια παιδιών, γονιών, μελών του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και του ιατρικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς και τους γιατρούς και να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, με τον Διοικητή της Ογκολογικής Μονάδας «Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» Μανώλη Παπασάββα, μέλη του ΔΣ των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Το παρόν στη ζεστή αυτή εκδήλωση έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα, Ελένη Σαμαρά, Βίκυ Φιλίππου, Αλίνα Μινέττα, Μελίνα Δασκαλάκη, Νούλη Μανώλη, η Γενική Γραμματέας του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» κύριος Στέλιος Γραφάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Πίστη» κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη, παιδιά, γονείς καθώς και μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας.

Η συγκινητική αυτή γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Άννας Παναγοπούλου και του Υπεύθυνου της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίου Δημήτρη Νάνη, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Hellenic Heritage Evolution.