Η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με  καρκίνο του μαστού τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία νέας ενότητας στην ιστοσελίδα dikaiomamou.gr ειδικά για τον καρκίνο του μαστού.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., Ζωή Γραμματόγλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημιουργία της νέας ενότητας στο site του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Ακολούθως, προβλήθηκε βίντεο με μήνυμα του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Ευρωβουλευτή, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία του με το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., για τη σημασία της εξυπηρέτησης και της υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους καθώς και της έγκαιρης ενημέρωσής τους σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη δημιουργία των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών υγείας, σημειώνοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν πολλές καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο. Η ΕΕ δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε τα κράτη μέλη της να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε καινοτόμο εργαλείο. «Η χώρα μας οφείλει να κάνει χρήση των καινοτόμων πολιτικών της ΕΕ και η κοινότητα των καρκινοπαθών μέσω των οργάνων της, όπως ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. πρέπει να συμμετέχει σε αυτές».

Η Δρ Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Γυναικών στην Ογκολογία (Women for Oncology W4O Hellas) αναφέρθηκε στον Καρκίνο του μαστού, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού από το χθες, στο σήμερα και στο αύριο αλλάζει λόγω της εξέλιξης της κλινικής ογκολογίας. Ένα, όμως, παραμένει πάντα σταθερό: η ανάγκη για κουλτούρα πρόληψης, για έγκαιρη διάγνωση, αλλά και πληροφόρηση. Για αυτό απαιτείται σύμπραξη επιστήμης με φορείς όπως το ΚΕΦΙ, με κοινό στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του ασθενή με καρκίνο και της οικογένειας του.

Ο κ. Δημήτρης Τριπερίνας, Δικηγόρος Εργατολόγος αναφέρθηκε στις συντάξεις για τους ασθενείς με καρκίνο, επισημαίνοντας τα προβλήματα και στις αγκυλώσεις που υπάρχουν διαχρονικά, αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για τους ασθενείς με καρκίνο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος.

Η κ. Φωτεινή Χριστοδούλου, B.Sc, M.Sc Δημόσιας Υγείας, Κοινωνική Λειτουργός Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. που συντονίζει την Δράση ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ αναφέρθηκε σε μερικά νέα δεδομένα. Μέσα από μερικά στατιστικά δεδομένα αναδεικνύεται η ανάγκη των ασθενών για επαρκή και έγκυρη πληροφόρηση. Η επισκεψιμότητα του website για τη φετινή χρονιά έχει ξεπεράσεις τους 82.000 χρήστες, ενώ δια ζώσης και τηλεφωνικά έχουν ενημερωθεί πάνω από 1.350 ασθενείς για τα αναπηρικά δικαιώματα τους.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί: Γιατί αντιδρούν στον νέο τρόπο προμήθειας φαρμάκων

Καρκίνος πνεύμονα: Ο οικονομικός αντίκτυπος της νόσου στους ασθενείς