Την ετοιμότητα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος ευλογιάς, μετά την πρόσφατη εμφάνιση της ζωονόσου στη Βουλγαρία, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Εξωτικά Νοσήματα-Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα», που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο Έβρος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα των ζωονόσων και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κτηνοτροφία και το ζωικό μας κεφάλαιο. Ωστόσο, στο υπουργείο διαθέτουμε μια από τις καλύτερες κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων όμορων κρατών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο ζήτημα δημιουργηθεί… Το γεγονός ότι βλέπουμε πάλι την εμφάνιση ευλογιάς κοντά στα σύνορά μας, μας θέτει σε εγρήγορση και μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προς επίρρωση της βαρύτητας που δίδεται στην αντιμετώπιση των ζωονόσων ο κ. Κελέτσης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του «Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων» που εδρεύει στην Ορεστιάδα «ώστε αυτό να λειτουργήσει σε νέες βάσεις καθώς είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του Έβρου».