Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ατόμων με κορωνοϊό είναι αυξημένες κατά 50% το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία, με τους επιδημιολόγους να κατηγορούν εν μέρει δύο ταινίες.

Φταίνε με τον τρόπο τους η Barbie και η ταινία για τον φυσικό Οπενχάιμερ που σαρώνουν το φετινό καλοκαίρι.

Οι Γερμανοί επιδημιολόγοι, αναφέρει ο Guardian, προειδοποιούν ότι βλέπουμε ένα καλοκαιρινό κύμα λοιμώξεων από Covid, επιρρίπτοντας εν μέρει την ευθύνη σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως η τρέλα των Barbenheimer, όπως λέγονται οι διπλές προβολές.

Η Γερμανία ήταν μία από τις χώρες στις οποίες οι θεατές των κινηματογράφων ενθαρρύνονταν να παρακολουθήσουν τις ταινίες σε διπλή προβολή, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι κινηματογράφοι, που δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία.

Μέχρι στιγμής έχουν δει στη Γερμανία την ταινία Barbie περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι και το «Oppenheimer» πάνω από 2,5 εκατομμύρια.

Το να μένεις χωρίς μάσκα σε μια κλειστή αίθουσα με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους για ώρες είναι ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση του ιού.

Η κυβερνητική υπηρεσία ελέγχου των ασθενειών, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), αναφέρει ότι, ενώ οι μολύνσεις παραμένουν χαμηλές σε σύγκριση με την κορύφωση της πανδημίας, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα. Τα τελευταία στατιστικά δείχνουν ότι οι επισκέψεις σε γιατρούς λόγω μόλυνσης από το Covid 19 έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα. Ανάλογη εικόνα δείχνουν και οι μετρήσεις στα λύματα των πόλεων, με αύξηση του ιικού φορτίου.

Επισήμως τα περιστατικά είναι σε χαμηλά επίπεδα – μόλις 3 σε κάθε 100.000 άτομα – αλλά ο αριθμός δύσκολα αντικατοπτρίζει το πραγματικό ποσοστό, καθώς διενεργούνται πλέον pol;y λίγα τεστ.

Οι Γερμανοί ενθαρρύνονται να κάνουν αναμνηστικά εμβόλια το φθινόπωρο εάν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, όπως τα άτομα άνω των 60 ετών και όσα πάσχουν από χρόνια νοσήματα.