Παρατείνεται ως και αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου, και ώρα 12 το μεσημέρι, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 250 θέσεων επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ.

Η σχετική πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, από τις 18 Ιουλίου, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να ενισχυθεί το πλήρωμα (διασώστες) του ΕΚΑΒ.

Οι 250 διασώστες, που θα προσληφθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα εργαστούν στο ΕΚΑΒ με διετή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, έως και χθες είχαν υποβληθεί 230 αιτήσεις από ισάριθμους υποψηφίους για πλήρωμα ασθενοφόρου. Από αυτές, περίπου το 70% είχαν οριστικοποιηθεί στην πλατφόρμα υποβολής, συνεπώς ο πραγματικός αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν περίπου στους 160. Απομένει ένα 24ωρο ακόμη για να κλείσει η πλατφόρμα και μαζί ο αριθμός των οριστικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους διασώστες.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή ενίσχυση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας με οδηγούς ήταν προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, συνεπεία και των τραγικών περιστατικών που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους δύο μήνες, λόγω καθυστερήσεων των ασθενοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ώστε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις 136 στελεχών για 43 Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα.