Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους οτι γενικό απαγορευτικό για εμβολιασμένους δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο αναπληρωτης υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.  

Όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η εικόνα απο την οικονομία είναι ότι λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς και φαίνεται και στα δημόσια οικονομικά και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Νωρίτερα  ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απορρίπτοντας εκ νέου κάθε σενάριο γενικευμένου απαγορευτικού είπε στην τηελόραση του ΣΚΑΪ πως μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται.

«Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε», διευκρίνισε ο υπουργός. Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.  «Υπάρχει ρητορική που ακούω στο δημόσιο λόγο εν μέρει το λέει ότι υπάρχει και στοχοποίηση των εμβολιασμένων, δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους. Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι», τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη εναντίον 48 ατόμων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Γώγος: Μέσα στην φαρέτρα μας και το lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα στην Ουγγαρία – Ανησυχούν για την άνοδο των κρουσμάτων