Παράλληλα με την “Ελευθερία” στην ηπειρωτική χώρα προχωρά και η “Γαλάζια Ελευθερία” στη νησιωτική, με τους αρμόδιους να έχουν θέσει ως στόχο την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμόυ για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και οικονομίας και τουρισμού μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Ο μέσος όρος εμβολιασμών με μία δόση στα νησιά ανέρχεται στο 30% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε ποσοστό 20%.

Στα 19 μεγαλύτερα νησιά όπου χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson η συμμετοχή είναι καθολική. Σε πέντε, όμως, νησιά το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται σε μόλις 35%.

Πρόκειται για την Κάλυμνο, τη Ζάκυνθο, τη Λήμνο, την Κεφαλονιά και τη Σάμο.

“Καταγράφεται μία πολύ καλή αύξηση, ακόμα και στα πέντε νησιά με μικρότερη συμμετοχή. Κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις και είδαμε να βελτιώνεται πάρα πολύ η πληρότητα των ραντεβού, γεγονός πολύ θετικό” είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα μεγάλα νησιά.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, η “Γαλάζια Ελευθερία” δίνει την δυνατότητα για εμβολιασμό των νέων, και ιδιως της ηλικιακής ομάδας 18-29 χρόνων. Πολλά άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν καταφέρει να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους κλείνοντας ραντεβού μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών του Ιουνίου και του Αιγαίου κατά την τρέχουσα περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson and Johnson. Η πρακτική αυτή δεν “ενοχλεί” αφού δείχνει τη διάθεση των νεαρότερων πολιτών να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις σήμερα 

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί, «πέφτουν» οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Τι δείχνουν οι αριθμοί