Τη μικρή πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορωνοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, επισήμανε  ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι αυτή η πιθανότητα είναι μικρότερη από 1%, «άρα κατ’ ουσία αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τα self test», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην χορήγηση των self test στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Απρίλιος με άνοιγμα λιανεμπορίου, εστίασης και σχολείων – Όλα τα σενάρια

Ακόμα και πριν τις 14 Μαΐου το άνοιγμα του τουρισμού: Κάλεσμα Θεοχάρη στους ξένους – Πώς θα έρθουν στη χώρα μας