«Κόκκινη» και «κίτρινη» είναι, πλέον, η Ελλάδα, στο νέο χάρτη που παρουσίασε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος χάρτης συνδυάζει αριθμό τεστ, νέα κρούσμαστα και δείκτη θετικότητας τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία, καθώς σε αυτές τις περιοχές τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

ecdc_mesa

 

Η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται στο «κίτρινο», καθώς τα κρούσματα ανά 100.000 είναι λιγότερα από 50 αλλά ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

thetikotita1

Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», καθώς βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Ειδήσεις σήμερα 

Κοντά στα 2.200 τα κρούσματα σήμερα

Η Γερμανία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

Πελώνη: Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ και ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω της έξαρσης της πανδημίας