Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης στη Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ κατόπιν πρόσκλησης, ιατροί από τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, για να εκπαιδευτούν στη ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική.

Η εκπαίδευση των ιατρών έγινε από την Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Δρετάκη, Διευθυντή της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής. Ο κ. Δρετάκης είναι επίσημος εκπαιδευτής ρομποτικής ορθοπαιδικής με βάση τις Η.Π.Α., με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση ορθοπαιδικών ιατρών στην Ευρώπη και σε διάφορες χώρες διεθνώς, όπως το Ισραήλ και τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι ιατροί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ρομποτικές επεμβάσεις με περιστατικά ασθενών σε live χειρουργείο. Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με το Ρομποτικό Σύστημα ΜΑΚΟ, που διαθέτει το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το μοναδικό ρομποτικό σύστημα με FDA πιστοποίηση που διασφαλίζει την εξατομικευμένη θεραπεία για γόνατο και ισχίο με μέγιστη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, οι ιατροί παρακολούθησαν και θεωρητικά μαθήματα.

Σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο αντικείμενο όπως είναι η ρομποτική ορθοπαιδική, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας και εξάγει τεχνογνωσία.