Το θάνατο φιλοξενούμενης του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Γηροκομείο ενημερώθηκε το μεσημέρι, από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για τον θάνατο της φιλοξενούμενης της δομής, ηλικίας 90 ετών

Η 90χρονη είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης (PCR) στις 31/12/20, με αρνητικό αποτέλεσμα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά τον επανέλεγχο που υπεβλήθη, τη Δευτέρα, 04/01/21. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου Χανίων, όπου και νοσηλευόταν στην κλινική covid και κατέληξε στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ηλικιωμένη έπασχε από πολλαπλά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν δύο ακόμα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο Χανίων, καθώς όπως ανακοινώθηκε δύο εργαζόμενες της δομής μολύνθηκαν από τον ιό. Τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.

Επιπλέον ο χώρος απολυμάνθηκε ενδελεχώς όπως προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται πως έξι φιλοξενούμενοι στη δομή είχαν διαγνωσθεί τις προηγούμενες ώρες και μάλιστα μεταφέρθηκαν προληπτικά για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πηγή: Cretalive