Σχεδόν το 40% των Αμερικανών εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δηλώνουν ότι πιθανόν δεν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

Κι αυτό γιατί φοβούνται ότι τα ενέσιμα σκευάσματα παρασκευάστηκαν πολύ γρήγορα γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλειά τους.

Πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι, το 37% των γιατρών και νοσηλευτών βλέπουν με «μισό μάτι» τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τον νέο κορωνοϊό.

Μόνο το 21% υποστηρίζει ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα ενώ το 42% αναφέρει ότι είναι «πολύ» πιθανόν ή ίσως πιθανό να το κάνουν.

«Παρά το γεγονός ότι, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη αναμένεται να είναι η πρώτη ομάδα που θα λάβει το εμβόλιο, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail.»

«Είμαι πράγματι διστακτική », δηλώνει η Κίντα Τόμσον, οικογενειακή γιατρός στο Eλ Πάσο του Τέξας, στο ιατρικό site «NPR».

«Για όσους από εμάς έχουμε ερωτήσεις, υπάρχουν μόνο πολλές ερωτήσεις για το εμβόλιο», προσθέτει.

Η ίδια δηλώνει ότι γενικά εμβολιάζεται, για παράδειγμα, κάθε χρόνο κάνει το εμβόλιο της γρίπης γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Για το εμβόλιο όμως κατά του νέου κορωνοιού είναι επιφυλακτική.

«Γρήγορα και δωρεάν δεν ταιριάζει», λέει η Τόμσον. «Όλο αυτό το θέμα έχει πολιτικοποιηθεί από την πρώτη μέρα», προσθέτει.