Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και, όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές που με άγχος και κόπο διέσχισαν τη γραμμή του τερματισμού, ξεκινούν γεμάτοι όνειρα τις σπουδές τους για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως και φέτος δεν είναι μόνοι.

H COSMOTE, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2020, βρίσκεται στο πλευρό όσων τα κατάφεραν εκεί που ακόμα και οι καταξιωμένοι επαγγελματίες δυσκολεύονται.

Έως τις 22 Οκτωβρίου, οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.cosmote-scholarships.gr, διεκδικώντας μία εκ των 30 σημαντικών υποτροφιών, 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Τα ποσά των υποτροφιών κυμαίνονται από 15.000€ για σχολές τετραετούς φοίτησης έως 18.750€ για τις πενταετείς σχολές, ενώ στα 25.000€ ανέρχεται η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης».

Επιπλέον, με ειδική μέριμνα και για τις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

«Αν μας έχει διδάξει κάτι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, είναι ότι αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια ως ευκαιρίες για αλλαγή, μπορούμε να προοδεύσουμε και να πάμε μπροστά. Οι υπότροφοί μας είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της θετικής στάσης ζωής» επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ αναφερόμενος στον θεσμό των Υποτροφιών COSMOTE που έχει βοηθήσει 700 φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας διαθέσει συνολικά 6 εκατ. ευρώ τα τελευταία 18 χρόνια. «Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας τα ακαδημαϊκά τους βήματα. Επενδύοντας στο μέλλον αυτών των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας. Σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας».

Η COSMOTE, με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, ώστε όλοι να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το 2019, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας, ανήλθε σε €3,6 εκατ. (Περισσότερα στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019)

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.