homescreen

Άρση μέτρων – Σχολεία: Πώς άνοιξαν σήμερα – Αυτοψία του protothema.gr

Άρση μέτρων – Σχολεία: Πώς άνοιξαν σήμερα – Αυτοψία του protothema.gr


ygeiamou.gr team

Αυτοψία του protothema.gr σε σχολείο στη Γλυφάδα - Τι λένε οι μαθητές για την νέα πραγματικότητα - Πρόεδρος ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα σχολεία ανοίγουν ομάλα

Η σταδιακή άρση των μέτρων συνεχίζεται, καθώς σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, δύο μήνες μετά το κλείσιμο των σχολείων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν σχολαστικοί καθαρισμοί, ώστε οι μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές.

Το protothema.gr βρέθηκε από νωρίς το πρωί σε σχολείο στη Γλυφάδα όπου έχει εγκατασταθεί και θερμική κάμερα για να εντοπίσει μαθητή ή εκπαιδευτικό που τυχόν έχει πυρετό.

Σε «τρεις ταχύτητες» η επιστροφή

Η επιστροφή στα θρανία αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής,  οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη-Πέμπτη ώστε να σχηματισθούν μικρότερα τμήματα, το πολύ 15 ατόμων και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. Υπάρχει επίσης ένα ποσοστό μαθητών που θα κάνει καθημερινά μάθημα καθώς  το 66% των τμημάτων της Γ’  Λυκείου έχει κάτω από 15 μαθητές αλλά και ένα ποσοστό που θα κάνει μάθημα από το σπίτι – για λόγους ασφαλείας – με μεθόδους σύγχρονης ή ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και την διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών και την διαχείριση και αντιμετώπιση τυχόν νέων κρουσμάτων κορωνοΐού που μπορεί να εμφανιστούν.

Ακόμα και οι βαθμοί των μαθητών θα σταλούν ηλεκτρονικά στους γονείς καθώς το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19, δημιούργησε στο myschool ,λειτουργικότητα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αρχείου excel με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για την δημιουργία ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στις σχολικές μονάδες.

 

«Τα σχολεία ανοίγουν ομάλα» λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6

Για την σημερινή πρεμιέρα των σχολείων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, αναφέροντας ότι “τα σχολεία ανοίγουν ομαλά, Υπάρχουν οι ενημερώσεις και από αύριο σιγά σιγά αρχίζει το μάθημα στη Γ΄ Λυκείου”.

Δεν έχουν έρθει όλες οι αιτήσεις των παιδιών που θα εξαιρεθούν, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά θα έρθουν σήμερα και τρίτον σήμερα είναι μέρα προσαρμογής” εξήγησε στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφορικά με την επανεκκίνηση των σχολείων. Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε “αδύνατο” να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει ενσύρματο διαδίκτυο στις αίθουσες των σχολείων”. Στην ίδια κατεύθυνση, “ο εκπαιδευτικός στο καθηκοντολόγιό του δεν υποχρεούται ούτε να φέρνει λάπτοτ με μικρόφωνο ούτε σύγχρονο κινητό” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη σχετική απόφαση.

Στην πράξη θα μπορούσε να έχει συζητήσει μαζί μας. Δεν το έκανε αυτό, Γενικά αποφεύγει, δεν επιθυμεί τον διάλογο” υποστήριξε ο κ. Τσούχλος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ “θα μπορούσαμε να της προτείνουμε ασύγχρονη διδασκαλία” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα αντιστοιχούν περίπου “1-2 μαθήματα σε κάθε καθηγητή” εξήγησε ο κ. Τσούχλος, κάνοντας λόγο “περισσότερο για επικοινωνιακή προβολή” παρά για μαθησιακή διδασκαλία. Στον αντίποδα, “εμείς είμαστε αυτοί που εργαζόμασταν νυχθημερόν όλο αυτά ο διάστημα και το Σαββατοκύριακο και τις ημέρες του Πάσχα” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και απάντησε σχετικά με τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων ότι “αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνουμε εύκολα βορρά ενός bulling, ενός εξευτελισμού” εκπαιδευτικών και παιδιών.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν τα πάντα στα ταξίδια στην εποχή μετά τον κορωνοϊό – Τι θα ισχύει σε αεροπλάνα, πλοία και ξενοδοχεία

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ξαφνικά ελπίδες από τη μετάλλαξή του

Γερμανία: Σύντομα θα διατεθεί η ρεμντεσιβίρη στη μάχη κατά του κορωνοϊούΑπόρρητο Απόρρητο