Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα 11 κρούσματα  κορωνοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα  στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 11 από τα 21 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν αφορούν στο σύνολό τους τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των ΕΔ, έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, δύο μέλη της οικογένειας του ενός, έναν επισκέπτη, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες και 3 νοσηλευόμενους στον ίδιο θάλαμο που δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Spiegel: Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που η Ελλάδα τα πήγε τόσο καλά στην κρίση του κορωνοϊού

Μπορεί ένα εμβόλιο της πρωτοποριακής τεχνικής mRNA να είναι η λύση στον εφιάλτη;