Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται σε 24.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της ΚΕΣ, η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έγιναν 106 διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομείο στην ανατολική Λιβύη, 103 από τις οποίες ήταν αρνητικές.

Την περασμένη Πέμπτη, η Λιβύη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Επρόκειτο για 85χρονη η διάγνωση της μόλυνσης της οποίας από τον SARS-CoV-2 έγινε μεταθανάτια.

Ο επικεφαλής της ΚΕΣ, ο Φάγεζ ας Σάρατζ, κήρυξε στα μέσα Μαρτίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας: το κλείσιμο των αεροδρομίων, των συνόρων, των τεμενών, των σχολείων, την απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινήσεων προσώπων από τη μια πόλη στην άλλη, καθώς και την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ακόμη, η κυβέρνηση αποφάσισε οι εργάσιμες ώρες να περιοριστούν από τις 09:00 ως τις 14:00.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Λιβύη εντοπίστηκε την 24η Μαρτίου. Επρόκειτο για 74χρονο που είχε ταξιδέψει τη Σαουδική Αραβία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Λάρισα: Στην «Αρωγή» της Νίκαιας θα μεταφερθούν οι 20 «θετικοί» Ρομά