Με το πρωτοσέλιδο τίτλο: «Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δύο όχθες», η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αναφέρεται στην προσφορά ζωής ενός Έλληνα σ’ ένα μικρό αγόρι στ’ Άδανα της Τουρκίας.

Πρόκειται για 40χρονο άνδρα από την Κρήτη, εθελοντή δότη μυελού των οστών, στον οποίον αναφέρθηκε πρόσφατα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας του δημόσια εύσημα επειδή -και παρά τον φόβο για την πανδημία του κορωνοιού- δεν δίστασε να γίνει δωρητής μυελού των οστών, για ένα αγόρι 3,5 ετών από την Τουρκία, που το είχε ανάγκη.

Με ανταπόκριση του Γιώργου Κιρπάκι από την Αθήνα, το δημοσίευμα της Χουριέτ σχολιάζει πως εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού που έχει παραλύσει όλη τη διεθνή κοινότητα ξεπεράστηκαν τα σύνορα που έκλεισαν και υπήρξε μια ωραία εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η οποία χάρισε σε όλους ελπίδα. «Ενώ οι δότες οργάνων έχουν μειωθεί αυτή την περίοδο, έγινε γνωστό ότι ένας Έλληνας νέος θα γίνει δότης σε ένα νέο στην Τουρκία που περιμένει μεταμόσχευση μυελού των οστών» γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Ο Έλληνας εθελοντής δότη μυελού, που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του «Οράματος Ελπίδα», μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, για την απόφασή του να γίνει δωρητής για το μικρό αγόρι από την Τουρκία. «Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο» δήλωσε, συμπληρώνοντας: «Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία. Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι 3,5 ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι επίσης 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κορωνοϊός».

Μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη χαιρετίζει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των δοτών της τράπεζας μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» τονίζοντας : «Η ελπίδα παραμένει ζωντανή ακόμα και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Αυτό αποδεικνύουν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών που βρέθηκαν συμβατοί και μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς δισταγμό, έγιναν οι ίδιοι η ελπίδα για έναν συνάνθρωπό μας. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά και την αυτοθυσία τους αλλά πέρα και πάνω από όλα τους ευχαριστώ για το σπουδαίο μήνυμα ανθρωπιάς, προσφοράς και αλληλεγγύης που στέλνουν την ώρα που η κοινωνία μας το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Πολιτεία για την στήριξή της και ειδικά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσφοράς των εθελοντών δοτών μας. Ο κ. Τσιόδρας είναι μια ηρωική μορφή για τη χώρα μας και σε αυτόν οφείλουμε το γεγονός πως η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι έκανε η Ελλάδα και τι δεν έκανε η Βρετανία στη μάχη με τον κορωνοϊό

Σφίγγει ο κλοιός για τους απείθαρχους – Μπλόκα και στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών