Χωρίς το επίδομα των 800 ευρώ μένουν μέχρι και αυτή την ώρα εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι αγρότες, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, όπως όλα δείχνουν, καθώς βρίσκονται εκτός των προστατευτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χωρίς κάποια οικονομική στήριξη μένουν οι περίπου 470.000 μακροχρόνια άνεργοι, όπως επισημαίνει και η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με την οποία ζητεί την άμεση λήψη μέτρων.

Όπως σημειώνει «παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας».

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων. Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα που πλήττονται από αυτή την κρίση. Άλλωστε, οι αγρότες φαίνεται πως είναι άλλη μια ομάδα πολιτών που πλήττονται από την κρίση και οι οποίοι εξαιρούνται από τα μέτρα που αφορούν τόσο την έκπτωση 25% στις εισφορές, στην περίπτωση που καταβληθούν εμπρόθεσμα, έως την ερχόμενη Παρασκευή, όσο και από τη ρύθμιση των οφειλών.

Σύμφωνα με ειδικούς, στη σχετική υπουργική απόφαση οι αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις ευνοϊκές διατάξεις για τις εισφορές και τις δόσεις ρυθμίσεων, σε αντίθεση με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που δεν τους εξαιρεί σε σχέση με τους υπόλοιπους μη μισθωτούς.

Αλλά και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό μένουν, όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία τους, αποκλεισμένοι από τα μέτρα στήριξης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια – Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρο μήνυμα για μηδέν κρούσματα τον Μάιο από μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας