Σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον κορωνοϊό COVID-19 που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών», η οποία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Το επίδομα των 600 ευρώ θα δοθεί σε δύο δόσεις.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη εφόσον έχει γίνει η σχετική αίτηση από την πλευρά των επιστημόνων. Η εξόφληση θα γίνει με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, η οποία με τη σειρά της πρέπει να γίνει έως το τέλος Μαΐου.

Τα χαμηλότοκα δάνεια της «επιστρεπτέας προκαταβολής», τα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες αλλά και οι άμεσοι συμψηφισμοί της διαφοράς φόρου για όσους σπεύσουν να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου εντάσσονται επίσης στον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου στην προσπάθεια να πέσει άμεσα χρήμα στην αγορά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά 180.390 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και θα υλοποιηθεί με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης, που περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα, ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια – Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός – Δώρο Πάσχα: Οδηγίες για την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης