Ο Gerba, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σύμφωνα με την Daily Star πως ο κορωνοϊός δείχνει να ακολουθεί το μοτίβο της γρίπης, δηλαδή θα αποδυναμωθεί μόλις αρχίσει ο καιρός και ζεσταίνει, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον Gerba, τον χειμώνα ο κορωνοϊός θα επιστρέψει πιο επιθετικός και προβλέπει νέα μεγαλύτερη καραντίνα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και χιλιάδες ακόμα θανάτους λόγω της πανδημίας.

«Είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Η ανησυχία μας έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ιός μπορεί να μεταναστεύσει στο νότιο ημισφαίριο. Πιθανολογώ πως θα επιστρέψει τον χειμώνα, όπως και η γρίπη που επαναλαμβάνεται ανά σεζόν. Είναι μια τεράστια ανησυχία μας, αλλά με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Gerba.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά από εκείνες του Michael Skinner, καθηγητή Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στην Daily Telegraph που έκανε λόγο για ένα δεύτερο κύμα του ιού.

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Μπορεί να πέσει πολύ η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι, όπως πολύς κόσμος περιμένει αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα, όπως εκείνο της γρίπης».

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες εξεύρεσης ενός εμβολίου κατά του covid-19 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε μια μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι να τεθεί σε παραγωγή πριν τον χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ελληνίδα γιατρός στη Γαλλία: Και εδώ γίνεται επιλογή ασθενών – Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα

Κορωνοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη μικροβιολόγου – «Ο ιός θα επιστρέψει πιο επιθετικός τον χειμώνα»

Κορωνοϊός – Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ στο σούπερ μάρκετ εν μέσω πανδημίας (φωτό)