*Γράφει η Στεφανία Σούκη

Νεότερες αποφάσεις σχετικά με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, σε συνέχεια και των χθεσινών ανακοινώσεων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας και των 12μηνης λειτουργίας μονάδων, ελήφθησαν από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να καλυφθούν παράλληλα οι υφιστάμενες ανάγκες ανά περιοχή.

Ειδικότερα, όσα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας δεν έχουν πελάτες κλείνουν τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής προς Δευτέρα, με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας (είχαν προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση για τα εποχικής λειτουργίας), που θα ισχύσει από τις 23 Μαρτίου «με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών (για ιατρικούς, επαγγελματικούς λόγους κ.τ.λ.) θα υπάρχει η υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και από 3 ξενοδοχεία αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Τώρα με τις νεότερες αποφάσεις, όσες μονάδες έχουν πελάτες, παρατείνεται κατά μία εβδομάδα η αναστολή λειτουργίας τους ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες να βρουν εναλλακτική λύση.

Με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας κυρίως στη Θράκη και ορισμένα νησιά (ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της FRONTEX, εργαζομένους στα δημόσια έργα). Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα που θέλουν να μείνουν ανοικτά ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν τρία ξενοδοχεία.