Γράφει ο Βασίλης Γούλας
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από νοσηλευτές που είχαν τεθεί σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες λόγω του ότι στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζονταν είχε παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ιατρικό και νοσηλευτικό προσπωικό του νοσοκομείου Αμαλιάδος επέστρεψε στη δουλειά του μετά την καραντίνα που είχαν τεθεί για 14 ημέρες χωρίς μάλιστα να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν που είχε υποδεχθεί και τον πρώτο συνάνθρωπό μας που έχασε τη ζωή του από τον φονικό ιό. Τριάντα άτομα του νοσοκομείου επέστρεψαν κανονικά χωρίς να έχουν προσβληθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο είχε βοηθήσει αρκετά το γεγονός οτι ο 67χρονος που αργότερα έχασε τη ζωή του ήταν συνειδητοποιημένος και είχε προσέλθει στο νοσοκομείο φορώντας μάσκα.

Επίσης, στο νοσοκομείο στο Ρίο επέστρεψαν τα 15 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήταν σε καραντίνα για τον ίδιο ασθενή, τον 67χρονο. Από εκείνο το νοσοκομείο που είχαν έρθει σε επαφή με τον 67χρονο από την Αμαλιάδα, νόσησαν τρια άτομα του ιατρικού προσωπικού που είναι καλά στην υγεία τους.

«Είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα της επιστροφής συναδέλφων στα πόστα τους , αλλά δυστυχώς κάθε ημέρα χάνουμε στρατιώτες στη μάχη. 54 συνάδελφοι νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα. Σήμερα το πρωί ασθενής θετικός στο κωρονοϊό πήγε στο νοσοκομείο στο Ρίο για επανεξέταση. Καθώς περίμενε, έπεσε ζαλίστηκε και χτύπησε, έτρεξαν τραυματιοφορείς να τον μεταφέρουν χωρίς όμως να προλάβουν να πάρουν προφυλάξεις. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος για το προσωπικό». είπε στο protothema.gr ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν δοκιμές σε ζώα

Κορωνοϊός: Σημαντική μείωση των τιμών της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην Αθήνα