Κρίσιμες και δύσκολες είναι οι στιγμές που περνά η Ισπανία, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη πιο πληγείσα χώρα της Ευρώπης από τον κορωνοϊό, μετά την Ιταλία. Στη χώρα έχει κηρυχθεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης και οι κάτοικοι παραμένουν σπίτι τους, για να μείνουν ασφαλείς από τον ιό.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο, από πράξεις ενότητας και αλληλεγγύης είναι πολλές. Στη μακρά αυτή λίστα, αξίζει να προστεθεί ένα ακόμα βίντεο από τη Βαρκελώνη, στο οποίο φαίνεται ο κάτοικος ενός διαμερίσματος να παίζει πιάνο στο μπαλκόνι του. Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, ενώ εκείνος έπαιζε πιάνο, κάτοικος της διπλανής πολυκατοικίας βγήκε στο δικό του μπαλκόνι και τον ρώτησε ποιο τραγούδι θα μπορούσαν να παίξουν μαζι. Έτσι ξεκίνησε κι αυτός με το σαξόφωνό του και οι δυο τους έπαιξαν μαζί το τραγούδι-σήμα κατατεθέν του “Τιτανικού”.

Το αποτέλεσμα ήταν εκτός από μαγευτικό και συγκινητικό.Κατάφεραν να καθηλώσουν όλη τη γειτονιά και έστω για τα σχεδόν δύο λεπτά που διήρκησε η… μίνι συναυλία τους κατάφεραν να κάνουν όλη τη γειτονιά να ξεχάσει τις δύσκολες στιγμές που περνά.