Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς εκεί προσήλθε το πρωί της Τρίτης, στην εφημερία, ένας 70χρονος ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό.

Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους άσθενείς.

Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ΠΟΕΔΗΝ που κάνει λόγο για κενά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και τονίζει την έκθεση των εργαζομένων στον κίνδυνο. Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί δε το γεγονός οτι «αποδεκατίζεται» το υγειονομικό προσωπικό αφού μετά από ένα τέτοιο περιστατικό υποχρεωτικά μπαίνουν σε κατ’ οίκον απόμονωση εργαζόμενοι όπως συνέβη και στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: 90 συνολικά, τρεις σε κίνδυνο – Γιατί τα παιδιά θεωρούνται «βόμβες» κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες – Πώς μπορούν να προστατευθούν