Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση έγινε μια πλήρης ανασκόπηση των θεμάτων της υγείας και δόθηκε έμφαση στις εφημερίες της Αττικής και τη βελτίωση των χρόνων αναμονής στα Επείγοντα.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεδιπλώνει σταδιακά έναν σχεδιασμό για τις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής που περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στις ομάδες εφημέρευσης και έχουν ενταχθεί Κέντρα Υγείας αστικού τύπου που λειτουργούν είτε όλο το 24ωρο είτε με διευρυμένο ωράριο έως τις 10 το βράδυ, με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων για περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
Προσλήψεις και «βραχιολάκι» στα Επείγοντα
Επιπλέον, προχωρά η τοποθέτηση 500 τραυματιοφορέων -μακροχρόνια ανέργων- που προσλαμβάνονται μέσω ΔΥΠΑ. Μεταξύ των επικείμενων παρεμβάσεων είναι το λεγόμενο «βραχιολάκι», ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ξεκινά από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι ασθενείς με την είσοδό τους στην εφημερία θα παίρνουν ένα βραχιολάκι με ένα QR code το οποίο θα σκανάρεται και θα είναι εφικτή η παρακολούθησή τους σε ολόκληρη τη διαδρομή μέσα στην εφημερία, ώστε να εντοπίζονται οι πολύωρες αναμονές και να γίνουν οι σχετικές διορθωτικές κινήσεις. Στη συζήτηση τέθηκε και η ανάγκη βελτιστοποίησης του ατομικού ψηφιακού φακέλου ασθενούς.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις. Αναμένεται, μάλιστα, να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ όπου θα προεδρεύσει στις 20 Μαΐου σε συζήτηση για τη θαλάσσια ασφάλεια, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ειδήσεις σήμερα
Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ οδηγό μοτοσικλέτας μετά από τροχαίο
Φαρμακοβιομηχανία: Πώς την αξιολογεί έρευνα σε 2.546 ομάδες ασθενών
Ποιο είναι το νέο ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών – Τι έχει αλλάξει