Τη χρόνια πληγή των παιδιών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τουλάχιστον 42 ανήλικα βρίσκονται για διάφορους λόγους στα Παίδων «Αγία Σοφία» και στο «Αγλαια Κυριακού» επιβαρύνοντας περαιτέρω την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Παίδων λόγω της αθρόας προσέλευσης παιδιών με λοιμώξεις αναπνευστικού.

«Δεν θα υπήρχαν ράντζα εαν είχε λυθεί το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, αν και υγιέστατα επί μακρόν. Παρά τις διαμαρτυρίες μας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αυξητική τάση στα εισαγγελικά. 42 στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία. 20 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα με εισαγγελική εντολή στο Παίδων Αγία Σοφία», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα περιγράφει και εν δυσάρεστο συμβάν: «Αγόρι 12 ετών κατά την εφημερία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαγε ότι έβρισκε γύρω του, επιτέθηκε στο προσωπικό. Φοβήθηκαν πολύ τα νοσηλευόμενα παιδάκια που έκλαιγαν. Φρίκη. Το προσωπικό ειδοποίησε την αστυνομία, την εισαγγελία που διέταξε να κρατηθεί το 12χρονο παιδί 24 ώρες στη ΓΑΔΑ. Ήρθε η αστυνομία να το πάρει αλλά είχε εξαφανισθεί από το νοσοκομείο. Αύριο, μεθαύριο θα επιστρέψει στο νοσοκομείο όπως έγινε τόσες φορές».