Λύση ώστε να συνεχιστεί η εργασία του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, οι οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα των ΚΟΜΥ ξεκίνησε το 2020 και προσέφερε σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση της Covid-19 σε όλη την επικράτεια. Μεταξύ άλλων, το προσωπικό των ΚΟΜΥ επιφορτίστηκε με το έργο μαζικών δειγματοληψιών σε πολλά σημεία της χώρας σε καθημερινή βάση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος προερχόταν από ευρωπαϊκούς πόρους και μετά από συνεχόμενες παρατάσεις, περίπου 1.000 εργαζόμενοι κινδύνευαν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Αναλαμβάνοντας προσωπικά το ζήτημα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέλαβε πρωτοβουλία και τους τελευταίους μήνες γίνονταν τακτικές συναντήσεις με τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και φυσικά την ηγεσία του Οργανισμού. Τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΔΥ αναγνωρίζουν την προσφορά των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ και επεδίωξαν τη βέλτιστη λύση.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο X, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με την κυρία Αγαπηδάκη και το Σωματείο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ ανακοινώθηκε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος που έχει παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Οι πληρωμές τους θα καλύπτονται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα – «γέφυρα» διάρκειας οκτώ μηνών, το οποίο στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται για πέντε χρόνια με πόρους από το ΕΣΠΑ.