Ετησίως, στα πρότυπα της γρίπης, και όχι με δόσεις πρότεινε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, να γίνεται ο εμβολιασμός κατά της COVID. «Το εμβόλιο κατά της covid πρέπει να φύγει από τη λογική των δόσεων. Ο ιός θα μείνει εδώ, μεταλλάσσεται και οι προηγούμενες δόσεις δεν μας καλύπτουν απολύτως. Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο κατά covid. Όχι την ίδια εποχή όπως της γρίπης αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, στην απάντησή του μετά από ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, ότι σήμερα θα παρουσιαστεί ένα νέο σποτ για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στο οποίο πρωταγωνιστεί η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Ο υπουργός Υγείας παρέθεσε και στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο τα οποία αποδεικνύουν πως από τους 1000 θανάτους που προήλθαν από επιπλοκές του κορωνοϊού, μόλις δύο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με την επικαιροποιημένη δόση. «Οι 998 δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενδεχομένως θα είχαμε σώσει εκατοντάδες ζωές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Λινού για το ότι δεν υπάρχει ειδική εκπαίδευση των φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα αλλεργίας, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «ως προς τους φαρμακοποιούς , δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Μας έχουν ήδη παραδοθεί τα πρωτόκολλα εμβολιασμού σε φαρμακεία. Θα εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί. Θα υπάρχει αναμονή μετά τον εμβολιασμό μέσα στο φαρμακείο όπως στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα. Πρώτα θα συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα εγκριθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον».