Την αποστολή οδηγιών από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων δεδομένης της έξαρσης του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης προανήγγειλα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή. Θα βγάλουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ αυτές τις ημέρες» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κυρία Αγαπηδάκη.

Η κυρία Αγαπηδάκη έκανε λόγο για αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς, όπως είπε, «φέτος έχουμε πολύ έντονη κυκλοφορία και της γρίπης εκτός από τον κορωνοϊό». Ωστόσο τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας «που σημαίνει πρόστιμο» λέγοντας ότι «στις δομές υγείας θα μπορούσαμε να εποπτεύουμε τη χρήση του μέτρου της μάσκας».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό συνέστησε σε όσους είναι 60+ ετών και έχουν υποκείμενα νοσήματα να προχωρήσουν «χθες σε εμβολιασμό και για γρίπη και για τον κορωνοϊό». Όπως πρόσθεσε «είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο. Ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη γιατί δεν έχει εποχικότητα».

Ερωτηθείσα για τον μίνι ανασχηματισμό η κυρία Αγαπηδάκη σχολίασε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

Για το ΕΣΥ, τέλος, είπε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.