Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος. Το συνέδριο διεξήχθη από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2023 στο  αμφιθέατρο της OTEAcademy στην Αθήνα και συμμετείχαν περισσότεροι από 230 εγγεγραμμένοι σύνεδροι.

Πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις καλών πρακτικών και δράσεων που αφορούν στον τομέα της επαγγελματικής και περιβαλλοντικής υγείας. Συμμετείχαν ιατροί εργασίας και επιστήμονες του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο συνέδριο αναδείχθηκε ο ρόλος του ειδικού ιατρού εργασίας ως βασικού πυλώνα στο σύστημα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η ενδυνάμωση του οποίου μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και κοινωνικών εταίρων. Χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες απηύθυναν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Αθανάσιος Νταβέλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος κ. Ευγενία Πανταζή.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει πώς θα αποφύγουμε πάνω από 1.000 νέες διαγνώσεις HIV έως το 2030

Χρωστικές ουσίες τροφίμων: Πόσο επικίνδυνες είναι – Ποιοι απειλούνται περισσότερο