Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου «Βενιζέλειου», όπως διαπίστωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται σήμερα στο νησί συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι προκηρύσσονται άμεσα 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μέχρι τέλος του χρόνου τοποθετούνται 74 άτομα νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

«Όπως υποσχέθηκα ξαναβρίσκομαι στο Ηράκλειο για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα οποία αποφασίσαμε στην προηγούμενη επίσκεψή μου εδώ και με χαρά βλέπω ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο. Πλέον, έχουμε πλήρη χειρουργική λειτουργία με τους αναισθησιολόγους που ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Συζητήσαμε με τον ασκούντα χρέη διοικητή, ο οποίος θα παραμείνει, μέχρι την οριστική επιλογή με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, Διοικητής στο Βενιζέλειο. Θέλω να σας μεταφέρω την απόφασή μας να καλύψουμε όλες τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού, οι οποίες έγιναν ή κηρύχθηκαν άγονες. Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ταυτόχρονα, ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να μου στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών κι λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000 εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο.

Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφαση μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του. Ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα, τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για να καλύψουμε και θέσεις, οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα επισκεφθεί και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «θα επισκεφθώ και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να δούμε κι εκεί τα προβλήματα. Θα πηγαίνουμε συνεχώς σε όλα τα νοσοκομεία παντού, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα επιτόπου. Γι’ αυτό και συνεχίζω την επίσκεψή μου στην Κρήτη στο Νοσοκομείο της Σητείας. Στέλνω ένα μήνυμα, από εδώ το Ηράκλειο, στη Σητεία. Η απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο είναι πολύ μακριά και είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».

Ειδήσεις σήμερα: 

CDC: Προειδοποιεί τους γονείς να μην χορηγούν μελατονίνη στα παιδιά τους

Στέλιος Λουκίδης: Σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας