Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας για να δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους πολίτες.

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ενέργειες για τα λιμνάζοντα ύδατα. Καθήκον μας είναι και να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δεν θα φύγω αν δεν βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι είναι υγιείς και ασφαλείς. Μπορεί να έχει ανατραπεί η ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταθούμε. Το υπουργείο Υγείας είναι υπουργείο φροντίδας. Και καθήκον μου είναι να φροντίζουμε τους πολίτες» ανέφερε η υπουργός. «Μπορεί να γίνομαι έντονη κάποιες φορές, αλλά είναι από την αγωνία. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην έχουμε κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Γι’ αυτο οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στις υπηρεσίες υγείας, εάν εμφανίσουν συμπτώματα» συμπλήρωσε.

Το τελευταίο 24ωρο 1.429 πολίτες πήγαν σε δομές Υγείας. Διαγνώστηκαν 51 με γαστρεντερίτιδα και 62 με λοιμώξεις του νέων λοιμώξεων του αναπνευστικού. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις αναπνευστικού. Έχουν καταγραφεί 3 νέες νοσηλείες, 12 συνολικά που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Λάρισα.

Η κυρία Αγαπηδάκη ανέφερε ότι για την ασφάλεια του νερού, έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις, ενώ για την πόλη του Βόλου αναμένονται οι μικροβιολογικές αναλύσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι. Στον Δήμο Τεμπών το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η κυρία Αγαπηδάκη κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις στολές που μοιράστηκαν, να ρωτούν απορίες και να περιμένουν τα συνεργεία.