Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας έναρξης όχι μόνο των σχολείων αλλά και όλων των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και των αθλητικών. Παιδιά και ενήλικες οργανώνονται με τις ιατρικές γνωματεύσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα αγαπημένα τους σπορ.

Στο πλαίσιο των καταστατικών του σκοπών για την περιφρούρηση της ορθής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και της προφύλαξης των μελών του από τον κίνδυνο της άσκησης εναντίον τους πειθαρχικής δίωξης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνει εκ νέου, την υποχρεωτικότητα της εξέτασης των αθλούμενων για την χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης μόνον σε ιατρεία ή πολυϊατρεία και εν γένει φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν νομίμως λάβει βεβαίωση λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται ο ιατρός να μεταβαίνει στον χώρο του εκάστοτε Σωματείου, προκειμένου να εξετάσει τους αθλούμενους, με σκοπό να χορηγήσει ιατρική βεβαίωση για αθλητική ικανότητα.
Τόσο τα αθλητικά σωματεία και οι εν γένει χώροι άσκησης αθλημάτων, όσο και οι ιατροί –μέλη μας, οφείλουν να τηρούν τα νόμιμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel: Οδήγησε σε αναβολή τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου

Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν τα νέα εμβόλια για Κράκεν και Eris

Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνοι από τους κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας