Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης δεν κινδυνεύουν από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, αλλά είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Την Κυριακή, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις δημοτικές κατασκηνώσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Στη συνέχεια, όπως ήταν εδώ και καιρό προγραμματισμένο, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Ramada Plaza της εταιρείας Θράκη Παλλάς ΑΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν προσκεκλημένα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ωστόσο, οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά υποχρέωσαν τα παιδιά και τους εργαζομένους χθες, Δευτέρα, στις 3 τα ξημερώματα, να επιστρέψουν από το ξενοδοχείο στο Παιδικό Χωριό όπου ήταν καλύτερη η κατάσταση. Όμως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που παραμένουν στην περιοχή, οι υπεύθυνοι των Παιδικών Χωριών SOS αποφάσισαν να μεταφέρουν τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη στο Παιδικό Χωριό στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Εγνατία οδός είναι κλειστή λόγω των πυρκαγιών, η μετακίνηση έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Σήμερα, Τρίτη απόγευμα, αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση στα social media των Παιδικών Χωριών SOS:

«Δυστυχώς, η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα την Αλεξανδρούπολη απειλεί για δεύτερη φορά τα παιδιά μας από το Παιδικό Χωριό SOS.

Από την Κυριακή, τα παιδιά και το προσωπικό του Χωριού μας φιλοξενούνταν στο Ramada Plaza.

Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, με τη φωτιά να αναγκάζει σε εκκένωση το ξενοδοχείο, τα παιδιά μας και οι συνεργάτες μας θα μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα φιλοξενηθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, για όσο χρειαστεί.

Η σκέψη όλων μας είναι στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις ανεξέλεγκτες φωτιές σε όλη τη χώρα. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας και τα μηνύματά σας, καθώς και την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Πυροσβεστική για την υποστήριξή τους και το Ramada Plaza για τη φιλοξενία.»

Πριν δυο ημέρες αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση στα social media των Παιδικών Χωριών SOS:

«Οι φωτιές που ξέσπασαν σήμερα σε χωριά της Αλεξανδρούπολης, μας ανάγκασαν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να εκκενώσουμε προληπτικά το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, που λειτουργεί στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης, αφού οι φλόγες πλησίασαν σε πολύ κοντινή απόσταση από το Χωριό μας.

Τα παιδιά και το προσωπικό του Χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί και παραμένουν ασφαλείς. Όλοι θα φιλοξενηθούν στις δημοτικές κατασκηνώσεις της περιοχής, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού μας και με τη σταθερή υποστήριξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Η σκέψη μας είναι δίπλα σε όλους όσους δίνουν μάχη με τις φλόγες. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ενδιαφέρον και για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.»