Στη διευκρίνηση ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση στους συγγενείς των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη να ανοίξουν τα φέρετρα των δικών τους ανθρώπων προχώρησε το πρωί της Τρίτης (7/3) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων προσθέτοντας ότι μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας που έχουν εκφράσει την πρόθεσή του να προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για Ωρωπό: Παρουσία του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. κατάβρεξαν την ηλικιωμένη

Πλεύρης για Ωρωπό: Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

Ωρωπός: Οι δικαιολογίες των νοσηλευτών για τις εικόνες ντροπής – Σήμερα ολοκληρώνεται η ΕΔΕ