Την άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει τη συστέγαση των ιατρείων με κέντρα αισθητικής, καταστήματα οπτικών και άλλους μη ιατρικούς φορείς, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). “Πέραν του ευτελισμού στην άσκηση της ιατρικής η ρύθμιση θα προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, δυνητικά επικίνδυνες” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Με ρύθμιση που είχε προτείνει ο ΙΣΑ και είχε προωθηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο “Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις” δίνεται η δυνατότητα συστέγασης των ιατρείων με άλλους φορείς όπως εργαστήρια αισθητικής, οπτικά καταστήματα και διαιτολογικά γραφεία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση της επίμαχης διάταξης, καθώς “ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για πρόκληση νέων προβλημάτων τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς”. Ταυτόχρονα ζητεί να αναθεωρηθούν οι διατάξεις που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιατρείων, πράγμα που ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής η μεταφορά νεφροπαθών – Στο ΕΚΑΒ η Μίνα Γκάγκα

Economist: Χάος στα συστήματα υγείας παγκοσμίως