Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στη Γαλλία, που δίνει μάχη με γεμάτα από ασθενείς νοσοκομεία, αλλά και με την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στις αγροτικές περιοχές, είναι ενδεχόμενο να ενταθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως τόνισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του, προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που θα γίνει χειρότερη αναφορικά με τα δημογραφικά δεδομένα στον τομέα της υγείας», είπε ο Μακρόν δίνοντας έμφαση στον γηρασμένο πληθυσμό της Γαλλίας, που σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών συνταξιοδοτούνται, χωρίς να γίνεται αντικατάστασή τους από έναν ίσο αριθμό καταρτισμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Ο τομέας της υγείας στη Γαλλία υποφέρει κατά τα τελευταία χρόνια, με την πανδημία COVID-19 να έχει εντείνει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα ιατρεία. Στη διάρκεια της πανδημίας αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προτίμησαν να παραιτηθούν εντείνοντας το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του για τον αναφερόμενο τομέα, ο Μακρόν είπε ότι η αύξηση των αποδοχών από μόνη της, δεν επαρκεί ώστε η ιατρική και νοσηλευτική εργασία να γίνει πιο ελκυστική, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την επίσπευση των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων στο σύστημα της υγείας στη Γαλλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα υποπαραλλαγή XBB.1.5 που ονομάστηκε «Κράκεν» – Γιατί προκαλεί ανησυχία

Κορωνοϊός – Κίνα: Απαντά στην ΕΕ για τα μέτρα στους ταξιδιώτες – «Να αξιολογούν αντικειμενικά και δίκαια»

Κορωνοϊός: H υποπαραλλαγή «Κράκεν» εξαπλώθηκε παντού μέσα σε δύο μήνες – Ο χάρτης των κρουσμάτων